Terror a gyermekotthonban: verte, csicskáztatta társait az agresszív kamasz

A fiú elvette a többiek zsebpénzét, takarításra kényszerítette és ok nélkül verte őket.

MN
2018. 01. 25. 7:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy gyermekotthon lakója ellen emelt vádat a kaposvári ügyészség, mivel adataik szerint a fiú hosszú időn keresztül terrorizálta társait, akár csak azért is, hogy erejét fitogtassa.

A 14 évnél idősebb gyanúsított jóval erősebb és agresszívabb is volt az otthonban lakó gyerekeknél, és ezt kihasználva veréssel és fenyegetőzéssel sarcolta meg havi zsebpénzüket.

Gyakran csicskáztatta is az áldozatokat, vagyis erőszakkal különféle háztartási munkák elvégzésére – mosásra, takarításra – kényszerítette őket, de sokszor indok sem kellett a bántalmazáshoz.

Mint a Somogy megyei főügyészségtől megtudtuk, a kegyetlen kamaszt most önbíráskodással, rablással, testi sértéssel és kényszerítéssel vádolják,

a kaposvári vádhatóság pedig kérte a fiú előzetes letartóztatásának elrendelését is.

A helyi járásbíróság eleget tett az indítványnak, így a vádlott egy hónapra javítóintézetbe kerül, itt tölti le az előzetest. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.