A nagyapja biztosít alibit a gyilkossággal vádolt kakucsi fiúnak

A vád szerint a 20 éves fiatalember 13 késszúrással végzett Viviennel. Ám a férfi most tagadja, hogy ölt volna.

MN
2018. 02. 06. 10:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az emberöléssel vádolt kakucsi fiatalember ártatlanságát bizonygatja a gyanúsított nagyapja. Állítása szerint a fiú a gyilkosság éjszakáján a tehenészetében dolgozott – legalábbis ez derül ki a Hír TV Riasztás című műsorának előzeteséből.

„Itt volt, hajnal egy órától fél háromig itt fejt, hét órakor elment egyet szunnyadni, mert én is bemegyek, amikor kifejünk” – mondta a riportban a nagyapa, aki arról is beszélt, hogy a hatóságok elvitték a fiút poligráfos vizsgálatra, majd visszatelefonált, hogy jó egy óra múlva otthon lesz.

Korábban azonban maga a 20 éves fiú mutatta meg a rendőröknek, hova rejtette el a kakucsi erdőben a lány holttestét. A fiú helyszíni kihallgatásáról készült felvételt az ügy első tárgyalásán vetítették le. Akkor még a gyanúsított arról beszélt, hogy Vivien a kocsiban játszani kezdett a vadásztőrével, és véletlenül hasba szúrta magát. Ő pánikba esett és visszaszúrt. Tizenháromszor. A legújabb vallomása szerint azonban nem ő, hanem egy barátja vitte el az áldozatot a kocsival együtt, ő cserébe biofüvet kapott. A kérdésre, hogy miért vállalta magára az emberölést, K. Bálint azt felelte, a rendőrök azzal hitegették, hogy beismerő vallomás esetén hazamehet.

A vád szerint a kakucsi K. Bálint 2016. március 4-én tucatnyi tőrdöféssel végezte ki ismerősét, a szintén kakucsi M. Vivient. A fiatal, gazdálkodóként dolgozó férfi régóta vonzódott későbbi áldozatához; bár a vádlottnak is volt élettársa, többször tett kisebb szívességet és ajánlatot Viviennek, gyakran fuvarozta autójával a lányt – aki azonban mindig visszautasította közeledését.

Így történt a bűntény hajnalán is: a sértett egy népligeti diszkóban szórakozott barátaival, majd SMS-ben kérte a vádlottat, hogy jöjjön el érte Kakucsról Pestre. K. Bálint autóba ült, de elhozta magával vadásztőrét.

Mikor visszaúton már a falu határában jártak, a vádlott megállította kocsiját, és 13 késszúrással megölte a nőt, aki perceken belül életét vesztette. K. Bálint ezután avarral, ágakkal fedte el a holttestet, eldugta az áldozat táskáját, majd hazament, és egy kéményben elrejtette a gyilkos fegyvert is.

A fiatal lányt rövid ideig eltűntként keresték, ám a dabasi és Pest megyei nyomozók profi munka során, három napon belül azonosították és elfogták a vádlottat. Az ügyészség előre kitervelt, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolja a 20 éves fiatalembert.

Hogy az idős férfi mivel érvelt még unokája ártatlansága mellett, és hogy a nyomozók milyen módszerrel törték meg a gyilkost, kiderül a Hír TV Riasztás című műsorából, kedden 21.15-től.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.