Elgázolt egy embert a metró a Széll Kálmán téren

A sérültet, aki a peron és a szerelvény közé szorult, a tűzoltók kiemelték és átadták a mentőknek.

MN
2018. 02. 08. 5:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem járt az M2-es metró a Deák Ferenc tér és a Déli pályaudvar között baleset miatt – közölte csütörtök reggel a Facebook-oldalán a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). Az érintett szakaszon pótlóbuszok szállították az utasokat.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) később a honlapján azt írta, a Széll Kálmán téri állomáson elgázolt egy embert a metró. A sérültet, aki a peron és a szerelvény közé szorult, a műszaki mentést végző fővárosi hivatásos tűzoltók kiemelték és átadták a mentőknek. A munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.

Kisdi Máté, a Budapesti Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta: a Déli pályaudvar felé tartó vágányon ütött el egy középkorú nőt a szerelvény.

Reggel fél 8 körül a BKK közölte: az M2-es metróval ismét a teljes vonalon lehet utazni, a menetrend szerinti közlekedés helyreállásáig pótlóbusz is segíti a közlekedést.

Szerdán is leállt a közlekedés a 2-es metró vonalán, miután két szolgálati vonat koccanásos balesetet szenvedett a Blaha Lujza téri megállónál, és az ütközés során a pótkocsik kisiklottak. A baleset miatt a hajnali üzemkezdettől 10 óráig pótlóbuszok jártak a 2-es metró vonalán az Örs vezér tere és a Deák tér között. A (BRFK) közölte, hogy nyomozás indult vasúti közlekedés veszélyeztetése miatt, és két embert előállítottak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.