Előzetesben a rákóczifalvai kettős gyilkosság gyanúsítottja

A gyanú szerint múlt hétfőn két embert az otthonukban vert agyon a férfi.

MTI
2018. 02. 26. 16:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szolnoki Járásbíróság hétfőn harminc napra elrendelte annak a huszonöt éves fiatalembernek az előzetes letartóztatását, aki a gyanú szerint február 19-én két férfit is halálra vert otthonukban a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Rákóczifalván – közölte a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a férfit február 23-án, péntek este vették őrizetbe, és a nyomozás jelenlegi szakaszában aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberöléssel gyanúsítják.

A végzés nem jogerős, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be, amiről az ügyben másodfokon eljáró Szolnoki Törvényszék dönt majd – olvasható a közleményben.

Az előzetes letartóztatás elrendelése nem elítélés, csupán a gyanúsított személyi szabadságának ideiglenes bírói elvonása, amit a bíróság jelen esetben azért látott indokoltnak, hogy a gyanúsítottat megakadályozza a szökésben, a hatóságok előli elrejtőzésben illetve újabb bűncselekmény elkövetésében – szerepel a közleményben.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság korábbi tájékoztatása szerint Rákóczifalván két férfit találtak holtan csütörtökön, a két szomszéd halálát idegenkezűség okozta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.