Felfüggesztettre ítélték a magát rákkutatónak kiadó nyugdíjas állatorvost

A férfi C-vitaminnal kezelte a betegeket. Az ítélet jogerős.

MN
2018. 02. 20. 10:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felfüggesztett börtönt kapott az a nyugdíjas férfi, aki C-vitaminnal kezelt rákos betegeket, önmagát rákkutatónak kiadva. Budapesten és a Győr-Moson-Sopron megyei Lébényben praktizált, a betegeitől nem kért pénzt, de adományokat elfogadott – írja a Hír TV, a csatorna Riasztás című műsorának stábja ott volt az ítélethirdetésén.

A Győri Törvényszéken kameraerdő várta a kuruzslással vádolt férfit, de ő rossz egészségi állapota miatt nem jelent meg a tárgyaláson.

Mint írják, a vádirat szerint az álonkológus megtévesztette pácienseit: orvosnak adta ki magát, miközben csak állatorvos volt. Szabó Helga, a Győr-Moson-Sopron megyei Főügyészség ügyésze közölte: a vádlott a súlyos, daganatos betegeket – az egyes tanúk szóhasználatával élve – vehemensen lebeszélte az orvostudomány által gyógymódként elfogadott kemoterápiáról és a sugárkezelésről. A hagyományos kezelések helyett nagy dózisú, intravénás C-vitamin-kúrát javasolt a hozzá fordulóknak.

Mészáros Iván védőügyvéd kiemelte, hogy ez az egyik vitamin, ami köztudomású tény, hogy nincs mellékhatása, és nem túladagolható.

A vádlott szabadságvesztésének tartamát 1 év 6 hónapra, míg a felfüggesztés próbaidejének tartamát 3 évre emelték fel. A bíró szerint a kamudoktor akkor hibázott, amikor olyan beavatkozásokat végzett, amire csak egy szakképzett orvosnak lett volna joga. Az ítélet jogerős.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.