Felszámolták az idősotthonokat fosztogató szlovák bandát

Az öttagú társaság 35 helyre tört be vagy próbált bejutni, volt olyan idősotthon, ahonnan közel 3 millió forintot loptak el.

MN
2018. 02. 27. 14:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elfogta a rendőrség az utolsó két tagját is annak az ötfős szlovák bűnbandának, ami tavaly több magyarországi idősotthont, szeretetházat is kifosztott.

P. Ladislavot és K. Zsoltot a Békés megyei rendőrök 2018. február 26-án, Rajkán vették át a szlovák hatóság képviselőitől – a két férfi egy harmadik bűntárs segítségével 2017 áprilisa és júliusa között budapesti, napkori, kengyeli, újirázi, körösladányi, vésztői és tiszaalpári idősotthonokba tört be, az intézmények többségétől pedig több százezer forintot vittek el.

K. Zsolt emellett más felállásban is hajtott végre betöréseket, Nyíregyházán, Érden, Kecskeméten, Győrben, Pécsett és Sopronban is elkövetett bűncselekményeket.

A csoport másik három tagját – két férfit és egy nőt – már tavaly november végén elkapták a Békés megyei rendőrök.

A banda mindegyik tagja szlovák állampolgár, a nyomozás adatai szerint legalább 35 helyre törhettek be és több millió forintot zsákmányoltak – volt olyan otthon, ahonnan közel 3 millió forinttal távoztak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.