Fiatal nő holttestét találták meg a soroksári kerékpárúton

A sportruhás áldozat testét a Szigetdűlőn fedezték fel, nem messze attól a helytől, ahol a 2013-as brutális gyilkosság történt.

MN
2018. 02. 27. 19:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Holttestet találtak vasárnap a soroksári kerékpárúton, nem messze a négy és fél évvel ezelőtti gyilkosság helyszínétől, írja a 23.kerület.ittlakunk.hu.

portál szerint az áldozat egy pesterzsébeti nő, aki sportruházatot viselt – csakúgy mint a 2013 szeptemberében, a helyi kerékpárút közelében megfojtott és megerőszakolt Gyurik Krisztina. Mint írják, a nő eltűnését több mint egy héttel ezelőtt jelentették be a rendőrségen – az Ittlakunk.hu emellett az ügyet jól ismerő nem hivatalos forrásokra is hivatkozik, akik szerint nem történt idegenkezűség, bár a halál okát még vizsgálják.

Akárcsak a portál, az üggyel kapcsolatban a Magyar Nemzet is megkereste a BRFK-t levélben: érdeklődtünk az áldozat halálának okáról, szerettük volna megtudni, hogy mikor vesztette életét és hogy a rendőrség milyen jogcímen folytat eljárást az ügyben.

 

Arra vonatkozóan is kérdeztük a hatóságot, hogy lehet-e bármilyen kapocs a mostani haláleset és a 2013-ban történt gyilkosság között. 

Bár az áldozat kiléte nem ismert, a BRFK korábbi körözése alapján azonosíthattuk az elhunytat: a 30 éves, 160 centiméter magas, szőkésbarna hajú nő február 16-án ment el pesterzsébeti otthonából, azóta senki sem látta.

A rendőrség február 19-én adott ki fényképes körözést eltűnése miatt – ezt azóta törölték, húga pedig vasárnap jelentette be a Facebookon, hogy a nő elhunyt.

A rendőrség lapunknak elküldött válaszában hivatalosan is megerősítette: nem bűncselekmény áldozata lett a külterületen holtan talált nő. „ 2018. február 25-én 11 óra 20 perc körül Budapest XXIII. kerületében holtan találtak egy 30 éves budapesti nőt. A helyszíni szemle során bűncselekményre utaló körülmény nem merült fel, a Budapesti Rendőr-főkapitányság közigazgatási eljárás keretén belül vizsgálja az eset körülményeit\" - írta a hatóság sajtóosztálya.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.