Halálos szén-monoxid-mérgezés történt Debrecenben

Hét embert szén-monoxid-mérgezés gyanújával szállítottak kórházba.

MN
2018. 02. 27. 12:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rosszullét miatt hívták a debreceni hivatásos tűzoltókat egy Kondoroskert utcai háznál felállított fóliasátorhoz, ahol a mentők már korábban kihoztak egy embert a sátorból, de már nem tudtak rajta segíteni, a helyszínen meghalt – írja a Hajdú Online.

A segítségére siető hét embert szén-monoxid-mérgezés gyanújával szállították kórházba. A tűzoltók mérései kimutatták a mérgező gáz jelenlétét a levegőben, ezért a helyszínre kérték a gázszolgáltató munkatársait – közölte a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A rendőrség kora délután azt közölte, hogy egy férfi és két nő, valamint az őket ellátó négy mentős lett rosszul. A rendőrök a helyszínen megállapították, hogy három fóliasátornál szén-monoxid-mérgezés gyanúja merült fel. Az elhunyt egy 54 éves férfi.

A gyanú szerint a fóliasátrakba szabálytalanul vezették be a gázt azért, hogy az ott gondozott mezőgazdasági növények ne fagyjanak meg.

Az eset körülményeinek kivizsgálását szakértő bevonásával vizsgálja a rendőrség. A hatóság ismeretlen tettes ellen foglalkozás körében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetés vétség gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.