Hárman élesztették újra a bicikliről leesett férfit

Sikeres volt a mellkasnyomás, a mentők stabil állapotban szállították kórházba a beteget.

MN
2018. 02. 21. 21:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három ismeretlen tökéletes összhangjának köszönheti életét egy Vas megyei férfi – írta Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat.

A mentőkhöz délután egy óra körül érkezett a segélykérés, miszerint egy férfi leesett a kerékpárjáról, és nem mozdul.

A hívásfogadó szakember instrukciói alapján, gyors betegvizsgálatot követően a bejelentő azonnal megkezdte a beteg újraélesztését. Miközben a segélykérő a férfi mellkasát nyomta a nyílt utcán, két arra járó nő is a segítségére sietett. Mint később kiderült, a két nő épp nem sokkal korábban sajátította el az újraélesztés lépéseit, azonnal átvették a bejelentőtől, és folytatták tovább a beavatkozást.

A mentők gyors kiérkezése után, az idejében elkezdett mellkasnyomásoknak is köszönhetően, a beteg keringése visszatért. A mentők így stabil állapotban szállíthatták kórházba a kerékpárost.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.