Hat és fél órán át a 17-es villamoson volt egy halott férfi

Fél 2-ig senki sem vette észre, végül egy utas szólt a vezetőnek.

MN
2018. 02. 16. 6:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Leállt a szíve és meghalt a 17-es villamoson egy 73 éves férfinak, aki hat és fél órát utazott holtan anélkül, hogy bárki észrevette volna – írja a Bors.

Özvegye a lapnak elmondta: férje aznap reggel is elindult a munkahelyére, nyugdíjasként dolgozott a Szerencsejáték Zrt.-nél. Érden élnek, és a férfi mindennap vonattal ment Budapestre, háromnegyed 7 körül ért be a Déli pályaudvarra. Onnan rendszerint a 17-es villamossal utazott a Széna térig.

Az asszony véleménye szerint már 7 óra körül beállhatott a halál, mert férje nem szállt le a második megálló után. „A villamosvezetőnek fél 2 körül szólt valaki a Frankel Leó utcánál, hogy úgy néz ki, mintha valaki rosszul lenne, de lehet, hogy már nem is él, mert nagyon sápadt. A vezető megállította a járművet, és akkor hívta a mentőket” – idézte fel. A nőt a rendőrség kereste meg; elmondták, hogy valószínűleg órákkal korábban meghalt a férje. Azt mondta, nem érti, hogyan történhetett mindez, hiszen férjének soha nem volt baja a szívével, mindössze két kisebb baleset miatt volt korábban betegállományban.

Úgy gondolja, a veze­tő észlelhette volna a történteket, mert a járat végállomásán mindig a szerelvényen halad át, hogy átüljön a másik vezetőfülkébe. A boncolási jegyzőkönyv szívelégtelenséget és akut légzési problémát állapított meg a férfinél.

A BKV a lap megkeresésére közölte: február 7-én 13 óra 35 perckor a Margit híd budai hídfőjénél jelezte a megállóban az egyik utas, hogy valaki vélhetően elhalálozott. „A villamos vezetője hátrament, majd intézkedést kért. Mivel ezelőtt senki nem jelzett, pontosan nem tudjuk, mikor hunyt el az érintett. Egyébként a szerelvény végállomásra érkezésekor a leszálló utasokkal egyidejűleg a felszállás is megkezdődik, a járművezetőnek ilyenkor nincs olyan kötelezettsége és lehetősége sem mindig, hogy egy esetleg alvó utast felébresszen” – írták, hozzátéve: a következő indulásig a járművezető a végállomáson rendszerint vagy a tartózkodóhelyiségben vagy a vezetőfülkében vár.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.