Hétmilliós váltságdíjat követeltek az öregezős csalók

A gyanúsítottak egyike elrabolt családtagként jelentkezett, a gyanakvó sértettet azonban nem tudták becsapni.

MN
2018. 02. 11. 11:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Összehangolt akció során, a helyszínen fogták el a rendőrök azt a két nőt és egy férfit, akik egy idős embertől hétmilliós váltságdíjat próbáltak kicsalni Kőbányán.

 A nyomozás eddigi adatai szerint a 29 éves Cs. Mária és két társa, a 45 éves K. László és a 39 éves G. Edit péntek este fél tíz körül hívták fel kiszemelt áldozatot. K. László az idős ember fiaként mutatkozott be: azt mondta, hogy elrabolták, fogva tartják és hétmillió forint ellenében engedik el.

A sértett nem dőlt be a trükknek: összeszedte a pénzt, és értesítette a rendőrséget – majd a megbeszélt helyre, a X. kerületi Kápolna utcába vitte kért összeget, ahol átadta a csalóknak.

Az addig rejtekhelyükön várakozó nyomozók az átadás pillanatában ütöttek rajta a gyanúsítottakon: a triót a II. kerületi kapitányságra vitték, és kihallgatták őket. A bandából végül Cs. Mária kerülhet előzetesbe, bűntársai egyelőre szabadlábon védekeznek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.