Horogkeresztes, részeg szlovák férfi masírozott Esztergomban

Gyorsított eljárásban ítélték el a tiltott önkényuralmi jelképpel sétálgató turistát.

MN
2018. 02. 08. 9:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Talán csak viccnek szánta, mégis bíróság előtt kellett magyarázkodnia annak a szlovák férfinak, aki január 11-én este egy kiadós esztergomi kocsmázás után horogkeresztes karszalaggal sétált a városban.

A vádlott több kocsmában is megfordult barátjával, egy helyen pedig „ismeretlen személytől” beszerezte a náci jelképes vörös karszalagot. Ezt aztán jól látható helyre, bal felkarjára húzta, aztán barátjával elsétált az Aradi térig, itt érte utol és fogta el két rendőrjárőr.

Az ügyben az önkényuralmi jelkép használatának vétsége miatt emelt vádat az Esztergomi Járási Ügyészség, az illetékes bíróság pedig gyorsított eljárásban pénzbüntetésre ítélte a 39 éves szlovák férfit – álláspontjuk szerint ugyanis a karszalag mutogatása alkalmas volt a köznyugalom megzavarására.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.