Iharosi emberölés: öngyilkosságnak akarta beállítani a tettet a gyanúsított

Az elhunytat feltehetőleg fojtogatta is a gyilkosa.

MN
2018. 02. 12. 12:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szijártó István a február 4-én történt, a rendőrség által pénteken nyilvánosságra hozott ügy részleteiről tartott sajtótájékoztatón elmondta: a két ötvenéves férfi együtt italozott, majd szóváltás alakult ki közöttük, ennek során a főbérlő egy késsel megszúrta vendégét, aki belehalt sérüléseibe – írja az MTI.

A feltételezett elkövető, hogy elterelje magáról a gyanút, átöltöztette áldozatát, a rendőröknek pedig azt vallotta, ismerőse öngyilkos akart lenni, erről a szándékáról beszélt is neki. A boncolás során azonban kiderült, hogy a sértett halálát okozó késszúrásból nem öngyilkosságra, sokkal inkább emberölésre lehet következtetni, és az elhunytat feltehetőleg fojtogatta is gyilkosa – tette hozzá.

A rendőr alezredes elmondta, hogy az előzetes letartóztatásban lévő gyanúsított hétszer volt büntetve vagyon és személy elleni erőszakos bűncselekmények miatt, s húsz évet töltött büntetés-végrehajtási intézetekben, jelenleg is két eljárás folyik ellene.

A rendőrség múlt pénteken számolt be arról, hogy előzetes letartóztatásba került egy férfi, aki a gyanú szerint a Somogy megyei Iharoson olyan súlyosan bántalmazta ismerősét, hogy az a helyszínen belehalt sérüléseibe. 

A nyomozó hatóság előterjesztést tett a 49 éves helyi lakos előzetes letartóztatására, amit a Kaposvári Törvényszék pénteken rendelt el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.