Kormánytisztviselőt vettek őrizetbe a nyomozók

B. Imre 35 éves budapesti lakos a gyanú szerint visszaélt hivatalával. Egy vállalkozót is elfogtak.

MN
2018. 02. 12. 15:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hivatali visszaéléssel gyanúsítja a Nemzeti Nyomozóiroda a Belügyminisztérium egyik kormánytisztviselőjét. Egy vállalkozó ellen befolyással való üzérkedés a megalapozott gyanú – írta a Police.hu.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján a nyomozóiroda 2018. február 12-én a reggeli órákban elfogta B. Imre 35 éves budapesti lakos kormánytisztviselőt és Sz. Attila 55 éves táti lakos vállalkozót. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a két férfi önkormányzati vezetőknek ajánlotta föl közreműködését, hogy a Belügyminisztérium vismaior-alapjából jogosulatlanul igényeljenek az önkormányzatuk számára pályázati forrásokat, illetve az alap terhére végezzenek el azon a jogcímen jogszerűen el nem számolható munkálatokat.

B. Imrét és Sz. Attilát a nyomozóiroda munkatársai előállították, gyanúsítotti kihallgatásuk után mindkettőjüket őrizetbe vették; további eljárási cselekmények folyamatban vannak – írta a portál.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.