Lopás miatt vádat emeltek egy reptéri rakodómunkás ellen

Jól szervezetten működik a poggyászfosztogatás Ferihegyen. Az egyik tolvajt nemsokára elítélhetik.

MN
2018. 02. 20. 9:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt emeltek vádat egy rakodómunkásként dolgozó férfi ellen – olvasható a Fővárosi Főügyészség közleményében.

A férfi 2017 tavaszától dolgozott a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren mint rakodó. Feladatai közé tartozott az induló és érkező járatok csomagjainak raktérbe történő be-, illetve kirakodása.

A vádirat szerint a 36 éves vádlott 70 ezer forintnak megfelelő értékű eurót lopott el egy utas poggyászából tavaly december közepén. A London–Budapest között menetrend szerint közlekedő egyik járaton a poggyászok kirakodása során a gép rakterében felnyitotta az egyik utas bőröndjét, és abból zsebre tett 220 eurót.

Korábban beszámoltunk arról , hogy mennyire jól szervezetten működik a poggyászok kifosztása a ferihegyi reptéren. A közelmúltban számos eset látott napvilágot. Nem kímélték a reptéri szarkák Babos Tímea bőröndjét sem, felnyitották és eltulajdonították belőle az értékesebb tárgyakat. Nem sokkal később a rendőrség le is csapott arra a két rakodómunkásra, akiknél a házkutatás során megtalálták Babos ékszereit és a parfümjét is.

Repülőtéri forrásaink szerint a csomagkifosztások közkedvelt célpontjai a Budapest és valamelyik nyugat-európai nagyváros között közlekedő járatok. Informátoraink szerint a csomagokat mindig a csomagrakodó munkások fosztják ki. A piszkos munka már a repülőtér épületében, a csomagok szortírozásakor megkezdődik, ám a nagyja vélhetően a repülőgépek csomagterében, rejtve zajlik, ahol négyen pakolnak – egyikük a gép mellett, hárman a gép hasában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.