Öt kiló kábítószer-alapanyaggal bukott le egy bolgár csempész Röszkén

Efedrint talált egy buszban a NAV. A férfi azt állította, azok csak cukorkák.

MN
2018. 02. 25. 11:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Öt kilogramm kábítószer előállítására alkalmas efedrint találtak a pénzügyőrök egy bolgár autóbuszban a röszkei autópálya-határátkelőhelyen – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vasárnap az MTI-t.

A Szófia és Berlin között közlekedő bolgár rendszámú járművet a rendőrséggel közösen ellenőrizték a pénzügyőrök – közölte Némedi-Varga Éva, a NAV Csongrád megyei Adó- és Vámigazgatóság sajtóreferense.

Az egyik bőröndből felirat nélküli fehér tabletták kerültek elő. A csomag tulajdonosa a több mint öt kilogramm tablettára azt mondta, hogy csak cukorka, de az előzetes szakértői vélemény szerint kábítószer előállítására alkalmas, efedrin tartalmú prekurzor. A csomagban volt egy cigarettadoboz is kábítószerezéshez való eszközökkel – tudatta az alezredes.

A pénzügyőrök a férfit feljelentették.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.