Rosszul lett, majd haza is mehetett az őrizetbe vett M. Richárd

A napokban megszegte a házi őrizet szabályait, amiért őrizetbe vették. Végül előzetes helyett 50 ezer forintos bírságot kapott.

MN
2018. 02. 24. 16:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem került előzetes letartóztatásba a Dózsa György úti halálos baleset kapcsán gyanúsított M. Richárd – írja a 24.hu. Szombat délután döntött a bíró a János kórházban, a kabriós ugyanis rosszul lett még az ülés előtt, és oda vitték.

M. Richárd a napokban megszegte a házi őrizet szabályait, ezért csütörtökön őrizetbe vették, és az ügyészség indítványozta az előzetes letartóztatását, ám a bíró még ezután sem tartotta indokoltnak a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelését.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a 24.hu-nak elmondta, M. Richárddal szemben 50 ezer forintos rendbírságot szabtak ki. Fellebbeztek a döntés ellen. A férfi egyébként – meghatározott céllal és időre – elhagyhatta a házi őrizete helyéül kijelölt ingatlant, azzal, hogy haladéktalanul vissza kell térnie, de ezt nem tette meg. Úgy tudják,  orvosi vizsgálatra engedték el, ahová el is ment, de utána a barátaival találkozott, beültek egy étterembe.

Az ügyészség a tragikus karambollal összefüggésben már korábban is többször előzetes letartóztatásba helyezte volna, hiába: először nyomkövető nélkül, majd nyomkövetővel, de csak házi őrizetet rendeltek el vele szemben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.