Szamurájkarddal, díszbárddal és gázpisztollyal estek egymásnak egy budapesti benzinkútnál

Az ügyészség videót is közzétett a történtekről. Hat férfival szemben emeltek vádat.

MN
2018. 02. 19. 11:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két társaság között felálló korábbi, személyes konfliktus vezetett a tettlegességig egy, a főváros IV. kerületében, a Fóti úton található benzinkútnál. Az ügyészség összesen hat férfival szemben emelt vádat.

Az ügyészség közleményben azt írja, még 2015. augusztus 16-án késő este az egyik társaság tagjai gépkocsival a benzinkúthoz hajtottak, miután tudomást szereztek arról, hogy a másik társaság éppen ott tartózkodik. A négy férfi ezután – kezükben gáz-riasztó pisztollyal, szamurájkarddal, díszbárddal és golfütővel – kiszállt az autóból, és azokkal fenyegetve közelítettek a benzinkút boltjának bejáratánál álló másik társaság felé. Utóbbiak közül az egyik férfi ekkor a ruházatából szintén elővett egy gáz-riasztó fegyvert, és azzal többször a szemben álló társaság irányába lőtt, illetve gázspray-vel is fújt feléjük, egy társa pedig egy félliteres üdítővel teli palackot hajított az irányukba.

Erre reagálva a másik társágból az egyik férfi a nála lévő gáz-riasztó fegyverrel visszalőtt, míg társai eközben mellette állva, a kezükben továbbra is a bárddal, szamurájkarddal, golfütővel támogatták a cselekményét.

A Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség mind a hat férfival szemben vádat emelt csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt, amit közülük hárman bűnsegédként követtek el. A vád szerinti bűncselekmény büntetési tételének felső határa három évig terjedő szabadságvesztés.

Az ügyészség honlapján egy videót is közzétettek a történtekről:

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.