Több mint tizenegy évet kapott a gödöllői autótolvaj és gázoló

Sz. Lajos 2016 nyarán megpróbált megszerezni egy autót, közben pedig halálra gázolt egy 24 éves lányt.

MN
2018. 02. 13. 14:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minden vádpontban – jármű önkényes elvételében, közúti veszélyeztetésben, bódult állapotban történő járművezetésben és segítségnyújtás elmulasztásában – bűnösnek találta a Gödöllői Járásbíróság Sz. Lajost, aki még 2016 nyarán megpróbált megszerezni egy autót, közben pedig halálra gázolt egy 24 éves lányt. A bíróság ezért halmazati büntetésként 11 év 8 hónap börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélte. Mellékbüntetésként öt évre eltiltotta a járművezetéstől, nyolc évre pedig a közügyektől.

Az elsőfokú ítélet szerint a 36 éves vádlott – egy ismert gödöllői zenész – korábban már volt büntetve, rendszeresen fogyasztott nyugtatókat, kábítószert, és ivott is rájuk. A bűncselekmény napján is bódult állapotban volt, amikor meglátta, hogy a sértett a kapu kinyitásával van elfoglalva, az autó pedig járó motorral áll a beállón. A vádlott a vezetőülésbe ült, és hátramenetben visszakanyarodott az utcára. Az áldozat nem akarta hagyni, belekapaszkodott az ablakba, mire a férfi nagy sebességgel megindult, behajtott az árokba, és maga alá gyűrte a sértettet, aki a helyszínen meghalt. 

A vádlott a baleset után kimászott az ablakon, és elhagyta a helyszínt, pedig tudta, hogy a sértett az autó alá szorult. Később egy isaszegi kocsmában fogták el. Sz. Lajos korábban beismerő vallomást tett, de később visszavonta. A bíróság ennek ellenére a vádiratot apróbb kiegészítésekkel bizonyítottnak látta.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, így az nem jogerős. A bíróság ugyanakkor fenntartotta a vádlott előzetes letartóztatását, vagyis börtönben marad a másodfokú eljárásig. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.