A Magyar Nemzeti Arcvonal ügyében emelnek vádat

Lőfegyvereket, lőszert, robbanóanyagot és robbantószert találtak a vádlottaknál.

MN
2018. 03. 12. 10:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Nemzeti Arcvonal elnevezésű szervezetet érintő ügyben emelt vádat a Fővárosi Főügyészség – közölte az ügyészség.

A vádirat szerint az ügy hét vádlottja a lakóhelyükön lőfegyvereket, lőszert, robbanóanyagot, robbantószert tartott engedély nélkül, míg nyolcadik társuk engedélyköteles lőfegyverek illegális megvásárlásában működött közre.

A rendőrség a Terrorelhárítási Központ munkatársainak közreműködésével 2016 őszén több helyszínen, így Jászberény, Galgaguta, Bőny településeken tartott szervezett akció keretében házkutatást. A különböző helyszíneken összesen több mint harminc lőfegyvert, több ezer lőszert, lőfegyverdarabot, valamint az egyik vádlottnál csaknem egy kilogramm tömegű robbanóanyagot találtak és foglaltak le.

A vádlottak közül két férfival szemben a főügyészség közösség tagja elleni erőszak előkészülete miatt is vádat emelt. A szélsőséges politikai nézeteket valló Magyar Nemzeti Arcvonal nevű félkatonai jellegű, hierarchikusan működő szervezet a hozzá köthető internetes oldalakon 2015. és 2016. évben több, migráns- és zsidóellenes cikket tett közzé, amiben az említett két vádlott közreműködött. A megjelentett írások az e csoportokhoz tartozó személyek elleni gyűlölet keltésére voltak alkalmasak.

A szervezet katonai jellegű táborokat tartott a tagjainak, melyeknek a harcászati kiképzések, erőnléti edzések, küzdősportképzés mellett az ideológiai képzés is részét képezte. A fenti tartalmú írások, valamint a Magyar Nemzeti Arcvonalhoz a tagok toborzása, valamint a katonai táborok és kiképzések együttesen magában hordozták az említett csoportokhoz tartozó személyek elleni konkrét, erőszakos fellépés veszélyét.

A közösség tagja elleni erőszakra való felkészülés folyamatát a rendőrség fellépése szakította meg.

A Fővárosi Főügyészség az ügyben lőfegyverrel, lőszerrel, robbanóanyaggal visszaélés bűntette, valamint közösség tagja elleni erőszak előkészületének vétsége miatt hétfőn nyújtja be a vádiratot az illetékes bíróságra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.