Húsz év fegyházra ítélték a gyermekeit megerőszakoló férfit Miskolcon

A büntetett előéletű férfi tizenkettedik életévét be nem töltött hozzátartozóját erőszakolta meg.

MTI
2018. 03. 13. 12:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Húsz év fegyházbüntetésre ítélt a Miskolci Törvényszék kedden, zárt tárgyalást követően egy férfit, aki kiskorú hozzátartozói sérelmére követett el szexuális bűncselekményeket. A bíróság az MTI-vel azt közölte, a férfit két rendbeli, nevelése alatt álló, tizenkettedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett erőszakos közösülés és szemérem elleni erőszak bűntette miatt ítélték el.

A törvényszék súlyosbító körülménynek tekintette, hogy az ügy elsőrendű vádlottja büntetett előéletű, és hosszabb időn át, vér szerinti hozzátartozói sérelmére követte el a bűncselekményeket. A büntetlen előéletű másodrendű vádlott nő kiskorú hat rendbeli veszélyeztetése miatt 3 év börtönbüntetést kapott.

A törvényszék a vádlottak szülői felügyeleti jogát kiskorú gyermekük tekintetében megszüntette. Az ítélet nem jogerős, az ellen a vádlottak és a védők fellebbeztek, így a büntetőper a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.