Megvert egy utast a BKK biztonsági őre a 4-es, 6-oson

Ököllel ütötte, majd lábbal taposta a férfit. A BKK azonnali vizsgálatot kért alvállalkozójától.

MN
2018. 03. 12. 6:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A BKK egyik biztonsági őre ököllel ütött, majd amikor a földre esett, lábbal taposott egy férfit a 4-es, 6-os villamoson – hangzott el az RTL Híradóban.

A történtekről egy szemtanú készített felvételt, amit eljuttatott a műsornak. A videóban az is hallható, hogy az agresszív férfit kollégái próbálták leállítani, de ő többszöri kérésre sem hagyta abba a verést.

A szemtanú elmondta: szombat hajnalban a barátaival utazott haza a 4-es, 6-os villamoson, amikor a Mechwart liget megálló környékén hangos kiabálást hallottak a jármű elejéről. Hozzátette, hogy nem mertek közbeavatkozni a férfit körbeálló ellenőrök miatt. Szerinte biztos vétkes volt az utas is, de ez nem legitimálhatja, hogy a biztonsági őr a földön rugdosta a férfi fejét.

Végül a villamos megállt, és rendőrök érkeztek, akik a megvert férfit vitték el.

A BKK az RTL Híradóval közölte: teljességgel elfogadhatatlannak tartják a történteket, és minden agresszív viselkedést elítélnek. Az érintett dolgozó a BKK alvállalkozójának az alkalmazottja, akitől a közlekedési cég azonnali vizsgálatot kért. A biztonsági őr egyelőre nem dolgozhat.

A megvert utas ellen is eljárás indult, a rendőrség szerint ugyanis a verekedés előtt meglökött egy ellenőrt, amikor ő a jegyét kérte – ezért közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt gyanúsítottként őt is kihallgatták.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.