Növénydézsákba rejtette áldozatait a sorozatgyilkos kertész

A torontói mészáros legalább hét homoszexuális férfit ölt meg, miután lefeküdt velük.

MTI
2018. 03. 06. 19:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már a hetedik áldozatát találták meg Kanadában egy sorozatgyilkosnak, aki növénydézsákba rejtette áldozatainak maradványait. A meggyilkoltak homoszexuális férfiak voltak.

A 66 éves Bruce McArthurt januárban tartóztatták le, miután sikerült bebizonyítani, hogy köze volt egy 49 éves melegjogi aktivistának, egy torontói melegbár csaposának eltűnéséhez.

A nyomozás során kiderült, hogy a joviális kinézetű, családos kertész-tájépítésznek legkevesebb hat férfi eltűnéséhez volt köze 2010 óta, és áldozatainak maradványait nagy növénytartó edényekben tüntette el.

A nyomozók több mint 30 olyan kertes házban kutatták át a növénydézsákat, amelyekben a feltételezett sorozatgyilkos munkát vállalt, de végül mindegyik áldozatát azon az ingatlanon találták meg, ahol szerszámait és gépeit tárolhatta kertészeti munkákért cserébe.

A hetedik áldozat megtalálását bejelentő hétfői sajtótájékoztatón a rendőrség szokatlan módon fényképet tett közzé egy halott férfiról. A nyomozás vezetője hangsúlyozta, hogy nem szívesen tesznek ilyet, de az illető ügyében teljesen elakadt a nyomozás. Egyelőre nem világos, hogy a hetedik áldozat azonos-e a fotón szereplő személlyel.

McArthur a torontói melegnegyedben, a Gay Village-ben és homoszexuális partnerkereső oldalakon ismerkedett meg áldozataival, többségében középkorú közel-keleti vagy dél-ázsiai bevándorlókkal, és legalább egy részükkel bizonyítottan szexuális kapcsolatot létesített, a gyilkosságok indítéka azonban nem ismert.

A hatóságok szerint a torontói sorozatgyilkosnak valószínűleg az eddig ismertnél több áldozata van.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.