Sorozatgyilkos lehet a rákóczifalvai rém: ha nem bukik le, újból ölt volna

T. Tamás a napokban elismert egy harmadik gyilkosságot is azután, hogy kiderült, két embert megölt februárban.

MN
2018. 03. 07. 6:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elismert egy harmadik gyilkosságot is az a 25 éves férfi, aki február végén megölt két, egymás mellett lakó idős férfit Rákóczifalván – írja a Blikk. A bulvárlap szerint T. Tamást a hármas emberölés sorozatgyilkossá teszi, ráadásul áldozatai több dologban is hasonlítanak egymáshoz: mindannyian a tettes lakóhelyéhez közel éltek, és kivétel nélkül hatvan feletti férfiak voltak.

A Blikk információját az MTI-nek megerősítette a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője is. A férfit a februári halálesetekkel összefüggésben aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberöléssel gyanúsítják. A Szolnoki Járásbíróság február 26-án elrendelte előzetes letartóztatását.

A bulvárlap úgy tudja, a 63 évesen meghalt V. Géza nyugdíjazása előtt a rendőrség kötelékében dolgozott, és szintén a településen élt, ám 2017 decemberében bekövetkezett halálát ez idáig mindenki balesetnek hitte, most azonban kiderült, hogy T. Tamás végzett vele, a férfi hétfőn vallotta be a gyilkosságot a rendőröknek.

„Sok dolog tisztázatlan még, annyit azonban megerősíthetek, hogy védencem elismert egy harmadik cselekményt” – mondta a lapnak Mezei János, a sorozatgyilkos védőügyvédje.

V. Géza holttestét szintúgy, mint a későbbi áldozatokét, a házában hagyta gyilkosa. A helyiek azt mondják, azt hitték, leesett a padlásról, és a nyakát törte.

Bilkei Pál kriminálpszichológus szerint T. Tamás azért gyilkolhatott ismét februárban, mert elképzelhető, hogy olyan jelzések érkezhettek felé, amelyekből azt gondolhatta, hogy a másik két áldozat tud arról, hogy ő ölte meg V. Gézát. Bilkei a bulvárlapnak hozzátette, a férfi amiatt, hogy később ne derüljön ki a tette, megölte azokat, akik veszélyt jelentettek rá. Szerinte ha nem bukik le, T. Tamás újból ölt volna.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.