Súlyosan bántalmaztak egy rabot a budapesti börtön fürdőjében

Vélhetően a társai ütötték meg. Feljelentést tesz a Budapesti Fegyház és Börtön parancsnoka.

MN
2018. 03. 09. 19:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Feljelentést tesz a Budapesti Fegyház és Börtön parancsnoka a rendőrségen, miután felmerült annak gyanúja, hogy egy fogvatartott a társai bántalmazása miatt sérült meg súlyosan – közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának (BVOP) kommunikációs főosztálya péntek este az MTI-vel.

Azt írták: a Budapesti Fegyház és Börtönben péntek reggel a szolgálatot ellátó biztonsági felügyelőnek feltűnt, hogy az egyik fogvatartott nem jött ki a fürdőhelyiségből, ezért azonnal ellenőrizte a helyiséget. Itt megtalálta a 40 éves elítélt férfit, sérülten.

A börtön egészségügyi szolgálata haladéktalanul ellátta a rabot, majd további vizsgálatok céljából a legközelebbi kórházba szállították, ahol megállapították, hogy sérülései súlyosak, de nem életveszélyesek.

„Bár az elítélt azt állította, elesett a fürdőben, így keletkeztek sérülései, az eset kapcsán felmerül a gyanúja annak, hogy a férfit fogvatartott-társai bántalmazták, ezért a Budapesti Fegyház és Börtön parancsnoka büntetőfeljelentést tesz az illetékes rendőrkapitányságon” – áll a közleményben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.