Terrorizmus támogatása miatt fogott el két menedékkérőt a TEK

A röszkei tranzitzónából vitték el az állítólagos török és iráni állampolgárokat.

MN
2018. 03. 08. 6:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A terrorelhárítás emberei vittek el két menedékkérőt kedden a röszkei tranzitzónából.

A TEK terrorizmus támogatásával gyanúsítja a magukat török és iráni állampolgárnak valló személyeket: a menedékkérőket kihallgatták, majd bűnügyi őrizetbe kerültek – írja a Police.hu.

A két személy várhatóan előzetes letartóztatásba kerülhet, ám hogy mi alapján gyanúsítják őket, mit követhettek el, arról a rendőrség nem közölt adatokat.

Levélben fordultunk az ORFK-hoz, hogy megtudjuk,

Ha érkezik válasz kérdéseinkre, frissítjük cikkünket. Bár a rendőrség az eljárások korai szakaszában nem szívesen ad ki információkat (és később is csak a legszükségesebbeket osztja meg), kérdéses, hogy mennyire állják meg helyüket a gyanúsítás pontjai.

A röszkei zavargások után terrorcselekménnyel, a felbőszült tömeg irányításával megvádolt Ahmed H.-t például 2015. szeptember 18. óta fogva tartják, és nem kizárt, hogy alaptalanul. A férfit első fokon ugyan tíz év börtönre ítélték, a perében hozott nem jogerős ítéletet azonban tavaly nyáron megsemmisítette a másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla.

Ráadásul azóta olyan bizonyítékok merültek fel, hogy Ahmed H. nem tüzelte, hanem épphogy nyugtatni próbálta a határzárnak feszülő menekülteket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.