Valószínű, nem gyilkosság áldozata lett a Szentendrén holtan talált két ember

A szakértői vizsgálatok eredménye és a beszerzett információk nem támasztják alá, hogy bűncselekmény történt volna.

MN
2018. 03. 20. 9:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Valószínűleg nem bűncselekmény áldozata a Szentendrén múlt pénteken holtan talált két ember – tájékoztatta a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője kedden az MTI-t.

András Tamás az MTI megkeresésére közölte: a szakértői vizsgálatok eredménye és a beszerzett információk nem támasztják alá, hogy bűncselekmény történt volna. Ugyanakkor az ügy teljes körű feltárásához további szakértői vizsgálatok szükségesek, ezek folyamatban vannak.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság mindent megtesz a történtek mielőbbi, megnyugtató tisztázása érdekében – tette hozzá a sajtószóvivő.

A két holttestet március 15-én közterületen találták meg járókelők, és az első adatok alapján nem volt kizárható, hogy bűncselekmény történt.

Korábban megírtuk, hogy az azonosítatlan testekre a város Duna-parti, erdős részén bukkantak, egy kerékpárút mellett, a szennyvíztelep közelében. A holttestek egy használaton kívüli, betonból készült vízátemelő gépház mélyén voltak, amelynek alján ottjártunkkor állt a víz, tetején különféle hulladék úszott. A holttestek a verem mélyén hosszú hónapokig is észrevétlenül maradhattak, ezt a nem hivatalos rendőrségi információk is sejtetik. Kóbor kutyák, más állatok bizonyosan nem juthattak le a verem mélyére, így ha külsérelmi nyomokat találtak a testeken, csak a zuhanástól vagy fizikai bántalmazástól származhattak. Tény azonban, hogy a verem széléről könnyen leeshet, aki például erős alkoholos vagy kábítószeres hatás alatt áll.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.