Taxival ment a pénzért az unokázós csaló

A nyomozók tetten érték és elfogták, most vádemelési javaslattal zárták az ügyet.

MN
2018. 04. 05. 6:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csaknem félmillió forintot és arany ékszereket csalt ki két idős asszonytól egy férfi, a budapesti rendőrök vádemelési javaslattal zárták az ügyet – írja a Police.hu.

A nyomozás adatai szerint a 48 éves budapesti férfi, L. Attila még 2017. szeptember 9-én felhívott egy óbudai idős asszonyt, és az unokájának kiadva magát közölte, hogy balesetet okozott, ezért pénzre van szüksége. A férfi ezután találkozót beszélt meg a sértettel, ahol átvette a kicsalt pénzt és az ékszereket.

Több mint egy hónappal később egy kőbányai idős asszonyt is felhívott, ahol szintén az unokájának adta ki magát, és közlekedési balesetre hivatkozva pénzt kért. L. Attila a pénzért egy taxival érkezett a főváros X. kerületébe, a Pára utcába. A férfit a nyomozók a pénz átadásakor tetten érték és elfogták.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság III. kerületi Rendőrkapitányságának munkatársai a csalás miatt indított nyomozást a napokban befejezték, és a keletkezett iratot vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészség részére.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.