időjárás 15°C Eufrozina , Kende 2022. szeptember 25.
logo

találatok a(z) #Morales hashtagre (9)

Új választások jöhetnek Bolíviában

A bolíviai törvényhozás mindkét háza egyöntetűen arról döntött szombaton, hogy megsemmisíti az október 20-i választások eredményét.

Morales pártja mentegetné a korábbi bolíviai elnököt

Evo Morales pártja, a Mozgalom a Szocializmusért (MAS) olyan törvénytervezetet terjesztett szombaton a parlament elé, ami büntetőjogi mentességet biztosítana a mexikói száműzetésben lévő, lemondatott bolíviai elnöknek és az általa kinevezett tisztségvisel

Evo Morales: A lítium miatt távolított el az OAS

Könnygázzal oszlatták La Pazban a bolíviai rendfenntartó erők a kormány ellen tüntető temetési menetet, amelynek tagjai a néhány nappal ezelőtti összecsapások során meghalt emberek koporsóit vitték.

Új választások megtartásáról állapodtak meg Bolíviában

Új választások megtartásáról állapodott meg csütörtökön a bolíviai átmeneti kormány a lemondatott államfő, Evo Morales pártjának parlamenti képviselőivel, ami hozzájárulhat a belpolitikai válság rendezéséhez a latin-amerikai országban.

Újabb tüntetések lesznek az elnök ellen

Az Evo Morales elnökre nehezedő nyomás fokozását ígérte kedden a bolíviai tüntetések egyik vezetője, miközben Morales ismét elutasította az ellenzék követelését, hogy mondjon le az október 20-i elnökválasztás vitatott eredménye miatt.

Morales helyett Bolsonaro a bűnbak

Az Egyesült Államokban tanult környezetvédő aktivista, Jhanisse Vaca Daza szerint például elsősorban a bolíviai autoriter rezsim földégető politikája a felelős a pusztító tüzekért.

1/1 oldal