Keresés
Magyar Nemzet
2020. február 23., vasárnap, Alfréd napja

Címke: urándúsítás

14 cikk 1/2 oldal

Haláleső

A müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencián Macron francia elnök kifejtette, hogy a francia atomütőerő az egyesült Európa és a NATO szolgálatában is áll.

Irán új urándúsító centrifugákat üzemelt be

Irán üzembe helyezett több korszerű, urándúsító centrifugát – közölte szombati sajtótájékoztatóján az Iráni Atomenergia-ügynökség (AEOI) szóvivője, Behrúz Kamalvandi.

Irán rákapcsol a dúsításra

Teherán megkezdi a megengedettnél magasabb fokon dúsított urán előállítását, mert az európai partnerek nem tettek eleget vállalt kötelezettségeiknek — közölte tegnap Abbász Aragcsi külügyminiszter-helyettes. Izrael rendkívül veszélyesnek minősítette a lépést.

Elutasító reagálások a megengedettnél magasabb fokú iráni urándúsításra

Iránnak tartania kell magát az atomprogramja korlátozásáról 2015-ben kötött nemzetközi megállapodáshoz – hangsúlyozták a megállapodásban részes európai országok és Kína arra reagálva, hogy Teherán vasárnap bejelentette: a megengedettnél nagyobb fokon dúsít ezután urániumot.
14 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …