Nagy baj van az Apple külső háttértárával

Sorra halnak meg a Seagate merevlemezek a Time Capsule modellekben.

Forrás: ORIGO.HU2021. 07. 11. 11:14
null
A kép csak illusztráció Forrás: SEAGATE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Figyelmeztetést adott ki az Apple AirPort Time Capsule router és külső háttértár tulajdonosai számára a Datenrettung Berlin, állítása szerint időzített bombák a 2 TB és 3 TB kapacitású, legutolsó generációs modellek. A cég merevlemezekről véletlenül törölt, vagy azok hardveres meghibásodása miatt elveszített adatok visszaállítására szakosodott – olvasható az Origo cikkében.

A kép csak illusztráció
Fotó: SEAGATE

A német szolgáltató szerint a hozzá bekerülő Apple Time Capsule egységek oroszlánrészében hardveres hibára vezethető vissza az adatvesztés, a kérdéses modellekben használt Seagate merevlemezek tervezési hiba miatt jóval idő előtt beadhatják a kulcsot. A gondot a rossz anyagválasztás jelenti, idővel eltörik az adattároló tányérok írását és olvasását végző fejek biztonságos parkoltatását végző mütyür, az elszabadult fejek pedig szétkarcolják a tányérokat.

A Datenrettung Berlin azt javasolja, hogy az érintett Time Capsule modellekkel rendelkezők azonnal készítsenek biztonsági mentést az adataikról, majd saját kezűleg vagy segítséget kérve cseréljék ki a benne lévő háttértárat. Az Apple által 2018-ban nyugdíjazott termékben egy teljesen hétköznapi, 3,5-es formatervű SATA merevlemez található, bármely informatikai kereskedésben kapható a helyettesítésére használható modell.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.