Órákat töltött jégbe zárva egy osztrák extrémsportoló

Több mint két és fél órát töltött jégbe zárva a hétvégén egy osztrák extrémsportoló, megdöntve korábbi világrekordját.

Forrás: MTI2020. 09. 07. 13:54
Köberl, Josef
Melk, 2020. szeptember 5. Kinyitják a jéggel teli fülke ajtaját Josef Köberl osztrák sportember jégbenállási világcsúcskísérlete után az ausztriai Melkben 2020. szeptember 5-én. Köberl 2 óra 30 perc és 53 másodperccel felállította a teljes testfelület jéggel való érintkezésének új világrekordját. A sportember saját, 2 óra 8 perc és 47 másodperces világcsúcsát múlta felül. MTI/EPA/Christian Bruna Fotó: Christian Bruna
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Josef Köberl 2 óra 30 perc 57 másodpercet állt egy jégkockákkal teli üvegkabinban szombaton az alsó-ausztriai Melkben – olvasható a The Guardian című brit napilap online kiadásában.

Az extrémsportoló mindössze egy fürdőnadrágot viselve állt be az átlátszó kabinba, amelyet egészen a válláig feltöltöttek több mint 200 kilogrammnyi jéggel.

A hideg okozta fájdalom leküzdése érdekében a férfi pozitív érzelmekre próbált fókuszálni. „Úgy küzdök a fájdalom ellen, hogy pozitív érzéseket vizualizálok és hívok elő, amivel csillapítani tudom a rám törő fájdalmat” – mondta Köberl.

A sportember saját, 2 óra 8 perc és 47 másodperces világcsúcsát múlta felül
Fotó: MTI/EPA/Christian Bruna

Melk főterén egy kisebb tömeg követte figyelemmel, ahogy az extrémsportoló 30 perccel megdöntötte saját, 2019-es rekordját.

Miután segítői révén kijutott a kabinból, a férfi maga húzta fel a zokniját. „Az első dolog, aminek fel kell melegednie ilyenkor, az az ember lába” – magyarázta Köberl, hozzátéve, hogy még egyszer meg akarja dönteni saját rekordját, méghozzá jövőre Los Angelesben.

Köberl csapata szerint a férfi személyes rekordja a teljes test leghosszabb ideig tartó, jéggel való érintkezésének világrekordja is egyben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.