Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Halált oszt az ismeretlen drog

Négy nap alatt öt fiatallal végzett egy újfajta, még ismeretlen összetételű kábítószer Észak-Franciaországban. A sorozatos halálesetek után a rendőrség felhívásban figyelmeztette a drogfüggőket, hogy az életükkel játszanak.

2011. 11. 02. 17:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Öt fiatal vesztette életét alig négy nap alatt Észak-Franciaországban. A rendőrség azt gyanítja, hogy a 17 és 25 év közötti áldozatok halálát egy újfajta, vagy túl tiszta drog okozta – adta hírül a Le Figaro.

A rendőrök kedden riadóztatták a regionális és országos egészségügyi intézeteket azzal, hogy erős a gyanú, hogy egy eddig ismeretlen, különösen veszélyes kábítószer jelent meg Észak-Franciaországban. Az áldozatokat még nem boncolták fel, és a halált osztó szert sem azonosították, de az általa okozott pusztítás már látható: négy nap alatt öt 17 és 25 év közötti drogfüggő fiatal halt meg.

Az első esetet szombaton jelentették – egy lány holtan találta húszéves barátját –, majd a következőt kedden, a több, hasonló körülmény miatt a hatóságok összesítették a gyanús haláleseteket. Így derült ki, hogy az elmúlt négy napban valójában öt fiatal halt meg, mindannyian Franciaország északi területén. Az elsődleges orvosi vizsgálat megállapítása szerint halálukat kábítószer-túladagolás miatti szívmegállás okozhatta. A rendőrök átkutatták a tragédiák helyszíneit, és csak az egyik lakásban nem találtak kábítószert. A rendőrség ezután figyelmeztette a drogfüggőket, hogy életveszélyes összetételű vagy túl tiszta kábítószert árulnak a térségben.

Hasonló eset fordult elő Magyarországon is 2008 augusztusában, amikor egy hétvégén Budapesten négyen haltak meg túladagolás miatt. Később kiderült, hogy a túl nagy tisztaságú drogot ugyanabból a forrásból, egy vietnami és egy magyar dílertől szerezték be.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.