Ötven év után is stílusikon

Ötven év telt el az amerikai mozik legendás színésznőjének, Marilyn Monroe-nak a halála óta, azonban az 1962. augusztus 5-én rejtélyes körülmények között elhunyt filmcsillagra még ennyi idő elteltével is kíváncsi az egész világ .

2012. 08. 03. 15:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A máig óriási népszerűségnek örvendő stílusikon halálának évfordulójára a francia Le Figaro Magazine a híres fotográfus, Earl Theisen képeiből álló fotósorozattal kedveskedik Marilyn rajongóinak. A képek 1947 és 1952 között készültek, amikor – eredeti nevén – Norma Jean Mortenson még nem volt filmcsillag.

Az amerikai Look magazin fotográfusa soha nem hozta nyilvánosságra a híres Marilynt ábrázoló képeket, 1973-as halálát követően pedig lánya örökölte az értékes emlékalbumot, aki hosszú évek után úgy döntött, hogy a Getty Images fotóügynökségnek adományozza a képeket.

Norma Jeane Mortensonnak rendkívül nehéz gyermekkora volt, már fiatalkorában közel került a depresszióhoz nehéz családi körülményei miatt: édesanyja a pszichiátriai gondozók visszatérő vendége volt, édesapja még születése után elhagyta, ezért 5 évesen intézetbe került.

Az ezerarcú Marilyn olyan lány volt, aki nők millióinak állított példaképet és tört utat az 50-es évekre jellemző férfiközpontú társadalomban. Hamar megházasodott, barnára festette haját, de a meggondolatlan kapcsolat gyorsan válásba torkollott, a színésznő pedig felejteni akart. Ekkor egy új élet kezdődött Marilyn életében: manökennek állt, nevet változtatott, a haját platinaszőkére festette, és befolyásos férfiak kísérője lett rangos eseményeken.

Így kezdődött a filmcsillag karrierje, és innentől kezdve már akadályok nélkül törtetett felfelé a csillagok útján. Marilyn Monroe tehát kétszer született meg, s ez az oka annak, hogy soha nem fog meghalni...

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.