„Az étel nem játék!” – mondták a szüleink az asztalnál gyerekkorunkban, és igazuk is volt. Viszont azt már senki nem mondta, hogy az ételhez használt nyersanyaggal ne játsszon az ember, így megszületett a tésztahídépítés műfaja.
Az idei Tésztahíd Építő Világbajnokságot az Óbudai Egyetemen tartották Budapesten május 30-án. A különleges bajnokságot a Kolozsvári Egyetem diákjai nyerték meg PASTIRYON nevű tésztahídjukkal, amely 436,4 kilogrammos terhelés alatt tört össze.
A szabályok értelmében a hídhoz használt alapanyag nem lehet más, mint a kereskedelmi forgalomban lévő, vagy kizárólag lisztből és tojásból házilag előállított száraztészta. Tetszőleges ragasztó használható fel, de csak kötőelemként (például nem lehet a tésztaelem teljes hosszán végigfolyatni, a párhuzamos szálakat tilos hosszában egymáshoz ragasztani).