Tésztahíd Építő Világbajnokság Budapesten

Szigorú szabályok és strapabíró hidak jellemezték az idei világbajnokságot.

tt
2014. 05. 30. 16:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az étel nem játék!” – mondták a szüleink az asztalnál gyerekkorunkban, és igazuk is volt. Viszont azt már senki nem mondta, hogy az ételhez használt nyersanyaggal ne játsszon az ember, így megszületett a tésztahídépítés műfaja.

Az idei Tésztahíd Építő Világbajnokságot az Óbudai Egyetemen tartották  Budapesten  május 30-án. A különleges bajnokságot a Kolozsvári Egyetem diákjai nyerték meg PASTIRYON nevű tésztahídjukkal, amely 436,4 kilogrammos terhelés alatt tört össze.

 

A szabályok értelmében a hídhoz használt alapanyag nem lehet más, mint a kereskedelmi forgalomban lévő, vagy kizárólag lisztből és tojásból házilag előállított száraztészta. Tetszőleges ragasztó használható fel, de csak kötőelemként (például nem lehet a tésztaelem teljes hosszán végigfolyatni, a párhuzamos szálakat tilos hosszában egymáshoz ragasztani).

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.