Tücsökből készült kenyeret dobnak piacra Finnországban

A termék kifejlesztésénél a fő szempont „az ízletesség és a frissesség” volt.

MTI
2017. 11. 23. 12:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világon elsőként rovartartalmú kenyér kerül piacra Finnországban. A házi tücsök felhasználásával készült vekniket az egyik legnagyobb finn élelmiszeripari vállalat, a Fazer 11 áruházi látványpékségében árusítják péntektől. Egy-egy Fazer Sirkkaleipä (Fazer tücsökkenyér) mintegy 70 porrá őrölt házi tücsköt tartalmaz, a rovarhozzávaló a termék 3 százalékát teszi ki.

A finnek nyitottak az újdonságokra – indokolta a rovarkenyér forgalomba hozatalát Markus Hellström, a cég kenyér- és péksüteményrészlegének igazgatója, aki azonban hangsúlyozta, hogy a termék kifejlesztésénél a fő szempont „az ízletesség és a frissesség” volt. A finn törvények november 1-je óta engedélyezik rovarok árusítását étkezési célra. A gyártó megjegyezte, hogy egyelőre nem áll rendelkezésre elegendő tücsökliszt ahhoz, hogy az újdonságot az egész országban forgalmazzák, de a cél az, hogy előbb-utóbb a Fazer mind a 47 pékségében kapható legyen a tücsökkenyér.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.