Ehető héjú banánt állítottak elő Japánban

A gyümölcs héja lágyabb, emészthetőbb, vékonyabb, és állítólag az ananászra emlékeztet az íze.

MN
2018. 02. 21. 13:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mag nélküli avokádó után a japánok ismét előálltak egy furcsasággal, az ehető héjú banánnal, melyet fagyasztásos technológiával kísérleteztek ki, –60 fokosra hűtötték le. Felhívják ugyanakkor az érdeklődők figyelmét, hogy érdemes megvárniuk, hogy a gyümölcs héján megjelenjenek az érettségét jelölő apró barna pettyek. A héj lágyabb, emészthetőbb, vékonyabb, és állítólag az ananászra emlékeztet az íze – írja a The Guardian.

Setsuzo Tanaka eleinte szórakozásként fogta fel a kísérletezést, ahol az jelentős szempont volt, hogy a gyümölcsöt ne érje vegyszeres kezelés. Így alkották meg a „hihetetlen” jelentésű, Mongee nevű banánt. Tavaly már árusítani is kezdték Okayamában (félúton Kiotó és Hirosima között). Idén az előző éves mennyiség tízszeresét szeretnék előállítani.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.