A mag nélküli avokádó után a japánok ismét előálltak egy furcsasággal, az ehető héjú banánnal, melyet fagyasztásos technológiával kísérleteztek ki, –60 fokosra hűtötték le. Felhívják ugyanakkor az érdeklődők figyelmét, hogy érdemes megvárniuk, hogy a gyümölcs héján megjelenjenek az érettségét jelölő apró barna pettyek. A héj lágyabb, emészthetőbb, vékonyabb, és állítólag az ananászra emlékeztet az íze – írja a The Guardian.
Setsuzo Tanaka eleinte szórakozásként fogta fel a kísérletezést, ahol az jelentős szempont volt, hogy a gyümölcsöt ne érje vegyszeres kezelés. Így alkották meg a „hihetetlen” jelentésű, Mongee nevű banánt. Tavaly már árusítani is kezdték Okayamában (félúton Kiotó és Hirosima között). Idén az előző éves mennyiség tízszeresét szeretnék előállítani.