Politikus mentette meg a szabadságharcos tehén életét

Pawel Kukiz védelmébe vette a vágóhíd elől menekülő állatot.

MN
2018. 02. 19. 9:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Különös küzdelem árán hosszabbította meg egy tehén az életét Dél-Lengyelországban a Nyskie-tónál. Amint éppen a vágóhídra szállították volna az állatokat, a teherautóba baktató tehenek közül az egyik nem tartott a többiekkel, hanem egy fémkerítést kidöntve elszáguldott. A fejvesztett menekülés közben rátehénkedett egy munkásra is, aki súlyos sérüléseket szenvedett – írja a The Sun.

Lukasz úr, az állat gazdája a helyi sajtónak arról számolt be, hogy a tehén a nagy rohanás után úszásra váltott, a tóba vetve magát a közeli szigetre tartott. A tűzoltók csónakkal közelítve megpróbálták befogni, a feltüzelt állat nem hagyta magát, ismét úszni kezdett egy másik félszigetet célozva meg.

Mikor fölmerült, hogy a kilövésén kívül nem lehet más megoldás, már híre ment a történetének, eljutott Pawel Kukiz korábbi énekesig, aki most 54 évesen politikusként ismert. Kukiz védelmébe vette a hősiesen küzdő állatot, Facebook-oldalán jegyzi meg, hogy habár nem vegetáriánus, ezt a szabadságharcot, melyet a bikák is megirigyelhetnének, mindenképpen méltányolni kell. Igyekszik tehát biztonságos helyre juttatni a tehenet, ahol többet nem fenyegeti a vágóhíd réme.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.