Magyar Ízek Tavaszi Vására lesz a hétvégén a Várkert Bazárban

A tavasz első napjait a legfrissebb hazai kistermelői finomságokkal köszönti a Magyar Ízek Tavaszi Vására.

MTI
2018. 03. 02. 9:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legfrissebb hazai kistermelői termékekkel találkozhat a közönség a Magyar Ízek Tavaszi Vásárán szombaton és vasárnap Budapesten, a Várkert Bazárban – hangzott el az M1 péntek reggeli műsorában. Pap Krisztián, a Magyar Ízek Alapítvány elnöke, a rendezvény főszervezője a műsorban elmondta, hogy a gasztronómiai seregszemle középpontjában a húsvét közeledtével a sonkák és sertéshústermékek állnak.

Felsorolása szerint a mustrán az ünnepi sonkák, kolbászok egész sora mellett lesznek sajtok, borok, pálinkák, csokoládék, zöldségkrémek, gombakészítmények, mézek, lekvárok, tésztafélék, fűszerek, vad- és haláru, szörpök határon innen és túl. Emellett főzőbemutató is várja az érdeklődőket.

Mint mondta, az ingyenesen látogatható rendezvényen csaknem nyolcvanöt kiállító mintegy ötszáz termékkel mutatkozik be. A vásárra javarészt olyan őstermelők jönnek, akik a termékeiket piacokon, helyi boltokban értékesítik, nincsenek jelen a nagyáruházak polcain. Az esemény két napja alatt folyamatosan kóstolók, gyermekelőadások, zenei programok és gasztronómiai bemutatók várják az érdeklődőket – ismertette a programot a főszervező.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.