Így fogyaszthatunk kevesebb lisztet és cukrot

Fogyókúrás tippek jönnek és mennek, de a fogyás legbiztosabb trükkje, ha egyszerűen száműzzük az étrendből a fehér lisztet és a cukrot. Egyszerűen? Na, ez itt a bökkenő. A dolog ugyanis távolról sem könnyű.

Forrás: Dietaesfitnesz.hu2022. 03. 20. 9:50
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezzel a hét lépéssel jelentősen leegyszerűsödik majd a kivitelezés – olvasható a Diétaésfitnesz.hu cikkében.

 

1. TÉSZTA HELYETT ZÖLDSÉG

Éles késsel vágjuk vékonyra a zöldséget, például cukkinit vagy répát, annyira vékonyra, mintha csak tészta volna. Forrásban lévő vízben puhítsuk meg (kb. 45 másodpercig), majd fogyasszuk ízlés szerinti szószokkal, mártásokkal köretként a tészta helyett.

 

2. IKTASSUK KI AZ ÜDÍTŐKET!

Üres kalóriáktól hemzsegnek a cukros levek, ezért fogyasszunk inkább helyettük vizet, szódát, ízesített ásványvizet, esetleg ízesítsük citrusfélékkel.

 

3. VÁLASSZUNK TERMÉSZETES ALAPANYAGOKAT!

Fogyasszunk sok gyümölcsöt, és ez vonatkozik a gyümölcslevekre is! Felejtsük el a kompótot, befőttet, az nem minősül ebben az értelemben gyümölcsnek!

4. KÉSZÍTSÜNK SZÓSZOKAT A BOLTI HELYETT!

Ha túl hígnak bizonyulnak, akkor sűrítsük őket pépesített zöldséggel, esetleg keményítővel, mely helyettesíti a lisztes habarást és a félkész ételekben található rengeteg cukrot. Készíthetünk egyszerre nagyobb adagot, egy részét pedig lefagyaszthatjuk. Így a konzervek nyújtotta kényelemmel sem kell leszámolni, hiszen a fagyasztóból csak elő kell venni, kiolvasztani, és már ehető is.

 

5. RÁNTOTT HÚSOK HELYETT ROSTON VAGY GRILLEZVE KÉSZÜLT ÉTELEK

Ezzel rengeteg kalóriát meg tudunk spórolni azon felül, hogy a lisztet is kiiktatjuk. Ha hiányzik a roppanós kéreg a sültről, akkor forgassuk zabpehelybe, vagy apróra tört magvakba, melyek még egészségesek is azon felül, hogy finomak.

 

6. VÁLASSZUNK BÚZAMENTES PÉKÁRUT

Nem csak a teljes kiőrlésű kenyérben érdemes gondolkozni: ma már számtalan alternatíva létezik, például a rizsliszt, a lenből, szójából vagy babból készült lisztek.

 

7. CSERÉLJÜK LE AZ ÉDESSÉGEKET!

Sütemények, cukorkák helyett készítsünk házilag egészséges nassolnivalókat például túróból, joghurtból, gyümölcsből, magvakból. Ha nincs kedvünk és időnk pepecselni, akkor nézzünk körül az üzletek cukormentes és diétás polcain, és vegyük alaposan szemügyre az összetevők listáját. Ez segíteni fog abban, hogy valóban cukor- és búzalisztmentes termék kerüljön a kosarunkba.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.