A kivi egy nagyon népszerű gyümölcs, mely rendszeresen helyet kap a reggeli vagy az ebédlőasztalon. Akár a zabpehely tetejére szeletelve, akár kanállal fogyasztva, egy kedvelt egészséges gyümölcs, amely merész és édes ízéről ismert. Mivel tele van élelmi rostokkal, antioxidánsokkal, C-vitaminnal és sokféle más vitaminnal, többféle módon támogatja az egészséget - írja a magyarmezogazdasag.hu.
Egy 2020-as tanulmány szerint napi két gyümölcs fogyasztása javítja a vitalitás érzését az alacsony C-vitamin-szinttel rendelkező felnőtteknél.
Ne feledjük, hogy ezeknek a gyümölcsöknek két fajtája van:
A sárga kivi 100 kalóriát, 261 milligramm C-vitamint és 510 milligramm káliumot tartalmaz. A zöld fajta kalóriatartalma alacsonyabb (90 kalória adagonként), káliumtartalma magasabb (462 milligramm), C-vitamin tartalma pedig alacsonyabb (137 milligramm).
A rendszeres szemvizsgálatokon túl, amelyek a szem egészségét támogatják, fontos, hogy más, természetesebb módon is védjük a szemünket a betegségekkel szemben.