Így segít a C-vitamin szebbé tenni a bőrt

Ha C-vitamint viszünk fel az arcra, ott védőréteget képez, így a bőr hatékonyabban védekezhet a káros anyagok, a stressz jelei és az idő előtti öregedés ellen. A C-vitamin ugyanis a szabadgyökök ellen hat, amelyek a napsugárzás vagy a légszennyezettség útján keletkeznek, és károsítják az arcbőrt.

Forrás: Dietaesfitnesz.hu2022. 06. 01. 16:29
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az üzletekben rengeteg kozmetikai terméket vásárolhatunk, amelyek segítik megőrizni a bőr szépségét. A kor haladtával érdemes a bőr öregedését belülről is lassítani. Figyeljünk a táplálkozásra, de legfőképpen a C-vitamin-bevitelre – olvasható a Diétaésfitnesz.hu cikkében.

Meglehet, a krémekkel rövid távon javul a bőr szerkezete, de gondolkozzunk hosszú távon! Az öregedés egyik fő felelőse a sejtek oxidációja. Az évek folyamán a bőrt érő káros hatások, a sok napsütés, az alkoholfogyasztás, a méreganyagok a sejtet támadják, így ez a bőrre is hatással van. Lassítsuk le ezt a folyamatot! Mérsékeljük a káros anyagok bevitelét, lássuk el a szervezetet több antioxidánssal!

 

1. TÁPLÁLKOZÁS

25 éves korban már nagyon fontos odafigyelni a C-vitamin bevitelére. A test kollagénszintje évről évre elkezd csökkenni. Az aszkorbinsav nagyon sok mindenre jó, a bőr egészsége és szépsége szempontjából mégis antioxidáns hatása miatt fontos, valamint azért, mert elengedhetetlen a kollagéntermelés folyamatához. Ez a fehérje felelős a sejtek rugalmasságáért, az inak, a kötő- és bőrszövetek feszességéért. Az aszkorbinsav vízben oldódik, elsődleges forrása a citrom, narancs, mandarin és a kivi, a zöldpaprika, a cékla. A dohányzás nagymértékben akadályozza a hasznosulását, mivel ez a vitamin a nikotinsemlegesítésben is részt vesz.

 

2. ARCÁPOLÁSHOZ

Bár a C-vitamin nem fényvédő összetevő, jelentős antioxidáns hatása lehet, ennek köszönhetően védi a bőrt az UV-sugárzás okozta szabadgyököktől, és növeli a fölé kent fényvédő krém hatékonyságát. Reggel egy C-vitamin-tartalmú szérum, fölé pedig egy jó fényvédő krém az egyik legjobb dolog, amit tehetünk a bőrünkért!

 

3. PIGMENTFOLTOK ELLEN

A nap is nagyon károsítja a bőrt, az egyik jól látható jele ennek a pigmentfolt. Ha egyszer megjelenik, nagyon nehéz eltüntetni. A C-vitamin ebben is segít, halványítja a meglévőket, segít, hogy újabbak ne kerüljenek elő.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.