Így marad lapos a has a klimax után is

Válassza a hízás helyett a lapos hasat! Legyen 50 év felett is fantasztikusan nőies és csinos! Most megtudhatja, mi ennek a titka.

Forrás: Dietaesfitnesz.hu2022. 05. 30. 10:04
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A változókor idején nem könnyű a kívánatos testsúlyt megtartani. Sőt! Hamarabb kerül fel a hasra az úszógumi. Van, aki beletörődik, de nem kötelező együtt élni a hasi zsírral. Nem törvényszerű a hízás a kor előrehaladtával, ezért is érdemes odafigyelni rá. Egészségügyi kockázattal is jár a túlsúly, nem csak esztétikailag nem szép. Mégis hogyan maradjon szexi, nőies és csinos 50 év felett is? Mit tehet a hasi hízás ellen? A menopauza teljesen megváltoztatja a testet, az anyagcserét. Érdemes ebben a korban vérvizsgálatot is készíttetni. Ha egészséges, akkor is érdemes életmódot váltani a klimax beköszöntével – olvasható a Diétaésfitnesz.hu cikkében.

 

MIÉRT ALAKUL KI A HASI ZSÍR?

Változókorban azt tapasztalhatja, hogy nem a csípőre és a combra rakódnak a plusz kilók, hanem a hasra. Ennek oka, az alacsonyabb ösztrogénszint. Ez harmincféle hormont takar. Ezek irányítják a női test működését az alak, a külső és a ciklus tekintetében. Ezért nevezik az ösztrogént a nőiesség és a szépség hormonjának. Ez hatással van az energiaszintre, a hangulatra, a koncentrációs készségre, az ízületekre, a libidóra, a bőrre, az agy működésére is, fokozza a magnéziumfelvételt, védi a szívet. Az ösztrogénszint változó ebben az életszakaszban. Az egyik típusú ösztrogén, az ösztradiol szabályozza az anyagcserét és a testtömeget. Ha az ösztrogénszint csökken, az anyagcsere lelassul. Évről évre kevesebb kalóriabevitelre lesz szükség. Ily módon kerül zsír a hasra. Mit tegyen?

 

1. FIGYELJEN AZ ÉTKEZÉSRE!

Számolja a napi bevitt kalóriákat, és 400-500 kalóriával egyen kevesebbet, mint eddig. Ez nagyjából 1500 kalória naponta, ha mozog is mellette.

 

2. A KOPLALÁS ELLENSÉG

Ne koplaljon! Naponta legalább 5-ször étkezzen! Az étkezések kihagyása rontja az emésztést. Szokjon hozzá, hogy életmódot váltson, ne egy hónap alatt akarjon nagy változást elérni. A cukorháztartás is felborulhat.

 

3. FONTOS, HOGY MIT ESZIK ÉS MIKOR

A legjobb, ha elmegy egy dietetikushoz, aki ellátja személyre szóló tanácsokkal. De fontos a rendszeres étkezés, az ételek minősége, hagyja el a cukrot és a lisztet, de legalábbis csökkentse a mennyiségüket. Egyen sok zöldséget, gyümölcsöt is, de ha lehet, délelőtt! Sovány húst is egyen, halat, tojást, joghurtot, ha pedig vegetáriánus, szintén figyeljen oda a fehérjebevitelre. Fontos figyelni a folyadékbevitelre is! Igyon meg napi 3 liter vizet!

 

4. NE HAGYJA KI A TERMÉSZETES ZSIRADÉKOT!

Egyen magvakat, diót, vagy tökmagot, szotyit, de ne hagyja ki a napi étkezésből az avokádót vagy az olívaolajat sem. Ezekre is szüksége van a szervezetnek, ha le akar adni a hasi hájból. Persze ezeknek a mennyisége is fontos, ne essen túlzásba sem! 2 evőkanál dió, 1/2 avokádó, 1 evőkanál olívaolaj bőven elegendő.

 

5. RENDSZERES MOZGÁS

Elengedhetetlen része az egészséges életmódnak a mozgás. Lassan vezesse be az életébe, ha eddig nem tette. A kezdeti 15-30 perc is eredményt hoz, ha minden nap csinálja. Napi 10 000 lépés is alapja lehet a mozgásnak. Heti 3×1 óra aktív mozgás már nagyon sokat segít. Ez lehet úszás, jóga, torna, vagy futás. Természetesen jó, ha kombinálja őket, és mindenképp olyan mozgást válasszon, ami örömöt okoz.

 

6. TAPASZTALJA MEG A SAJÁT MŰKÖDÉSÉT!

A fentiek betartásával egészen biztos, hogy karcsú marad vagy pedig sikerül leadni a felesleges kilókat. Nagyon fontos, hogy figyelje meg önmagát, a teste működését, és ne kínozza magát. Legyen öröm az egész folyamat. Tapasztalatairól vezethet naplót, és figyelje meg a hangulatait is. A jóga ebben a korban fantasztikusan jó. Lélekben is egyensúlyba hoz. A meditációt is megtanulhatja, vagy légzéstechnikákat is gyakorolhat. Annyira egyedi a változás minden embernél, hogy keresse meg a saját változása ütemét!

A teljes cikk IDE KATTINTVA érhető el.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Pixabay)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.