Amit a kalóriaégetésről tudnunk kell, mielőtt belekezdünk

Aki sportolni kezd, nemritkán az motiválja, hogy leadjon a súlyából: a férfiaknak mindez talán kicsit könnyebb, izomtömeget pedig több okból is célszerű építeni – olvasható a CsupaSport cikkében.

Forrás: CsupaSport2022. 11. 30. 8:50
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha az ember fogyni szeretne, akkor minél kevesebb kalóriát próbál bevinni és minél többet elégetni. Mielőtt rátérnénk a kalóriaégetés szempontjából leggazdaságosabb gyakorlatokra, érdemes röviden összefoglalni, mitől is függ, mennyi kalóriát veszíthetünk.

Az izomszövet naponta hét–tíz kalóriát éget el kilogrammonként, a zsírszövet napi kettőt-hármat. 

A CsupaSport cikkéből kiderül, hogy nagyobb izomtömeggel többet égetünk, és ahhoz, hogy még többet égessünk, még több izomra van szükség.

A nemek is befolyásolják a fejlődést az edzés során

A férfiak öt–tíz százalékkal több kalóriát égetnek el, mint a nők, és edzés közben még markánsabb a különbség, nem utolsósorban azért, mert a férfiak izomtömege általában alapból is nagyobb.

A hölgyeknek ugyanakkor több testzsírra van szükségük a mindennapi életben, így kevésbé tudják növelni az izomtömeget.

Minél többet edzünk, egy-egy gyakorlatot annál könnyebben tudunk elvégezni.

Ez jót tesz a motivációnak és persze a testünknek is, de a szervezet idővel alkalmazkodik a feladatokhoz, és azáltal, hogy könnyebben végezzük el őket, kevesebb kalóriát is égetünk. Az edzésrutin megváltoztatása segít a kalóriaégetés fokozásában.

A testsúly csökkentése kezdetben a legkönnyebb 

Azt alighanem mindenki tudja, hogy minél nehezebbek vagyunk, annál több kalóriát veszítünk. A fogyást elkezdeni, a nagyobb súlyból sokat leadni eleinte könnyű, később egyre nehezebbé válik.

A teljes cikk a CsupaSport.hu-n olvasható Milyen edzéstípusokkal lehet legkönnyebben kalóriát égetni? címmel.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.