Bond-lányról nevezte el idei versenyautóját Vettel

Vettel 2008-tól, első teljes Forma-1-es idényétől kezdve elnevezi versenyautóját.

Forrás: MTI2021. 03. 26. 10:30
null
Honey Ryder, akit a Dr. No című James Bond-filmben Ursula Andress játszott Forrás: Flickr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első James Bond-filmben látott egyik karakterről, Honey Ryderről nevezte el idei Forma-1-es versenyautóját a négyszeres világbajnok német Sebastian Vettel.

A 33 éves pilóta hat esztendő után hagyta el a Ferrarit, és idén már az Aston Martin istállónál versenyez. Autójának ezúttal olyan nevet sikerült választania, amellyel egyszerre tiszteleg a szerepet megformáló „majdnem” honfitárs színésznő, a német származású, de svájci Ursula Andress, valamint új, brit csapata előtt.

Honey Ryder, akit a Dr. No című James Bond-filmben Ursula Andress játszott
Fotó: Flickr

Az Aston Martin ugyanis 1964-től, a Bond-sorozat legendás Goldfinger című részétől szorosan kapcsolódott a mozifilmes szériához. Ennek volt első része 1962-ben a Dr. No, amelyben a főszereplő Sir Sean Connery mellett Ursula Andress volt a Bond-lány.

Vettel 2008-tól, első teljes Forma-1-es idényétől kezdve elnevezi versenyautóját, egyebek mellett ült már Julie (Toro Rosso), Éhes Heidi és Göndör Kylie (mindkettő Red Bull) volánjánál, míg a legutóbbi szezonban Lucillát (Ferrari) kormányozta.

Nyolcvanöt éves lesz Ursula Andress, az első „Bond-lány” + videó

Március 19-én lesz nyolcvanöt éves Ursula Andress svájci filmszínésznő, az első „Bond-lány”.

Andress volt az, aki az első James Bond-filmben, a Dr. No-ban feledhetetlen módon lépett ki a tengerből egy fehér bikiniben – később azt mondta, hogy egész karrierjét ennek a fürdőruhának köszönheti, amely szexikonná tette. Érdekesség, hogy még a híres elefántcsontszínű bikini is karriert futott be: csaknem negyven évvel később méregdrágán vette meg a Planet Hollywood étteremlánc egyik alapítója, aki egyik éttermében közszemlére is tette a fürdőruhát, amelynek még James Bond sem tudott ellenállni. Az ikonikus ruhadarabot tavaly novemberben megint megpróbálták elárverezni, de talán a borsos, 300 ezer dolláros kikiáltási ár miatt nem talált új gazdára.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.