Közel 140 ezer svájci frankért kelt el Michael Jordan cipője

A lábbelit az amerikai sportszergyártó kifejezetten Jordan számára készítette.

Forrás: MTI2021. 05. 13. 14:50
null
Közel 140 ezer svájci frankért kelt el Michael Jordan újoncként használt cipője Forrás: Sotheby's
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közel 140 ezer svájci frankért kelt el Michael Jordan egyik kosárlabdacipője, egy Nike Air Jordan 1-es.

A Sotheby’s aukciósház speciális, csak kosarascipőkre rendezett szerdai online árverésén 138 600 frankot (45,2 millió forint) fizettek a cipőért, amelyben a hatszoros NBA-bajnok első profi évében, az 1984/85-ös szezonban játszott.

A lábbelit az amerikai sportszergyártó kifejezetten Jordan számára készítette és csapatának, a Chicago Bullsnak a színeivel (piros-fehér-fekete) díszítette.

Közel 140 ezer svájci frankért kelt el Michael Jordan újoncként használt cipője
Fotó: Sotheby’s

Az aukción 13 pár cipőt bocsátottak áruba. Ezek közül messze Jordané volt a legnépszerűbb. A második legmagasabb összeget, 18 900 frankot 2015/16-os idényben viselt cipőjéért fizették, míg Kareem Abdul-Jabbar 1979/80-as sportcipője 16 380 frankot ért meg a győztes licitálónak.

Árverésre kerül da Vinci több milliárd forintot érő rajza

Árverésre kerül júliusban Londonban Leonardo da Vinci egy medvefejet ábrázoló rajza, amelynek leütési ára új rekordot felállítva elérheti a 12 millió fontot (4,9 milliárd forint).

A Christie’s szombati közleménye szerint a mindössze hét centiméteres, ezüstpont-technikával pink-bézs papírra készült rajz egyike „annak a kevesebb mint nyolc fennmaradt Leonardo-rajznak, amely még magánkézben van a Brit Királyi Gyűjteményen és a chatsworthi Devonshire Gyűjteményeken kívül”.

A Medvefej lesz az Exceptional Sale nevű, július 8-i londoni árverés fénypontja 8 és 12 millió font közé becsült leütési árral – közölte az aukciósház, amely szerint ezzel megdőlhet a korábbi rekord. A reneszánsz mester Ló és lovas című rajzát 2001-ben valamivel több mint 8 millió fontért (mai árfolyamon 3,3 milliárd forint) adták el.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.