Nélkülözőknek segít az Élelmiszerbank induló kampánya

A tavalyi akció négy hónapja alatt gyűjtött adományoknak köszönhetően 141 ezer családon tudtak segíteni.

Forrás: MW2020. 09. 18. 12:10
null
Debrecen, 2018. november 8. Egy dolgozó élelmiszert pakol a Hajdú-Bihar Megyei Élelmiszerbank raktárában Debrecenben 2018. november 8-án, az átadás napján. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Együnk Egymásért címmel kilencedik alkalommal indít kampányt a Magyar Élelmiszerbank Egyesület (Élelmiszerbank) azzal a céllal, hogy a beérkező támogatáson keresztül a nélkülözők élelmiszer-ellátást kaphassanak.

A járvány elhúzódó hatása a nélkülözőket kilátástalan helyzetbe hozza. Az Élelmiszerbank célja, hogy a kezdeményezéssel felhívja a figyelmet az élelmiszer-pazarlás elleni küzdelemre, és a nélkülözők segítésére ebben a különösen nehéz időszakban – közölte az MTI-vel csütörtökön az egyesület.

A közlemény szerint az év végéig tartó Együnk Egymásért kampányban éttermek, cukrászdák, vállalatok és magánemberek is részt vehetnek.

A csatlakozó éttermek és cukrászdák által kijelölt egy-egy fogás, menü, desszert bevétele most a rászorulók élelmezését segítheti, míg a magánemberek és vállalatok virtuális menük vásárlásán keresztül járulhatnak hozzá a nélkülözők élelmezéséhez.

Mint a közlemény felidézi, az Élelmiszerbank a tavalyi Együnk Egymásért akció négy hónapja alatt gyűjtött adományoknak köszönhetően 141 ezer családon tudott segíteni.

A kezdeményezéshez a honlapon lehet csatlakozni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.