Online logopédiai tanácsadást nyújt a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat

A logopédusok bármilyen beszédproblémával kapcsolatban segítenek gyerekeknek, de időseknek is.

Forrás: MTI2021. 03. 05. 17:04
null
Szombattól egy hétig online logopédiai tanácsadást nyújt a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat. Forrás: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombattól egy hétig online logopédiai tanácsadást nyújt a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat a logopédia európai napja alkalmából.

A szakszolgálat közleménye szerint a logopédusok bármilyen beszédproblémával kapcsolatban segítenek gyerekeknek, de időseknek is.

A logopédia európai napjának idei témája a koronavírus-járvány miatt a „telepraktikák és a digitális eszközök alkalmazásának lehetőségei a logopédiai munka során”. A telekommunikációs és online eszközök használata az elmúlt időszakban a logopédiában is fókuszba került – írták.

A szakszolgálat kiemelten fontosnak tartja a beszéd-, nyelvi és kommunikációs problémák korai felismerését és a logopédiai terápia mielőbbi megkezdését, megakadályozva ezzel a nyelvi zavar súlyosabb formáinak, illetve az ezekre épülő iskolai és szociális hátrányoknak a kialakulását. Ezért a járványhelyzet idején sem szeretnék segítség nélkül hagyni pácienseiket – írták.

Szombattól egy hétig online logopédiai tanácsadást nyújt a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat.
Fotó: Pixabay

Az online tanácsadásról részletes információk a fpsz.hu/skype oldalon érhető el, időpontot is ott lehet foglalni.

Az Európai Unió tagállamaiban dolgozó logopédusokat képviselő állandó bizottság (CPLOL) javaslata szerint 2004 óta március 6-án mintegy hetvenezer európai logopédus ünnepeli a logopédia európai napját, amelynek célja, hogy felhívja a nyilvánosság figyelmét a nyelvi és kommunikációs zavarokra, az emberi életminőségre gyakorolt hatásaikra, a kommunikációs zavarokkal küzdők jogaira és a segítségadás módjaira.

A borítókép illusztráció

Az apák is egyre inkább részt kérnek a gyermeknevelésből

Napjainkban egyre elfogadottabb, hogy az apák is besegítenek az édesanyáknak: például pelenkáznak, fürdetnek, esti mesét olvasnak, együtt vannak a kicsivel. Ez pedig a szakemberek szerint is jó hatással van a gyermek fejlődésére.

Tovább...

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.