Országos tavaszi nagytakarítás indul, bárki csatlakozhat

Az erdők-mezők megtisztítására hív az Aktív Magyarország, hogy a pandémia alatt megsokasodott hulladéktól megtisztítsák a természetet – közölte az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda – írja a zaol.hu

Forrás: zaol.hu - mediaworks2021. 04. 03. 11:33
null
A kép illusztráció Forrás: unsplash
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Aktív Magyarország és az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ tavaszi kampánya a természetbe szólít. Mint írják, a kirándulók jó esetben nem szemetelnek, viszont a túrák alatt felgyülemlő hulladékot a helyszínen kihelyezett kukákban hagyják, amelyeket az üzemeltetők nem tudnak mindig időben üríteni, hiszen nem heti szemétszállításra vannak berendezkedve.

Az erdőkben, a kirándulóhelyeken ettől függetlenül is felgyülemlik a szemét, ami a figyelmetlen túrázóknak vagy a szélnek köszönhető, de az ételmaradékokat akár az állatok is széthordhatják.

A kép illusztráció
Fotó: unsplash

A kampány célja, hogy a túrázók ragadjanak kesztyűt, valamint szemeteszsákot és gyűjtsenek össze annyi szemetet, amennyit csak tudnak.

Az akcióról készült képeket #aktívmagyarország és #tavaszinagytakarítás hashtagekkel megjelölve a Facebookon vagy Instagramon mindenki megoszthatja és így megmutathatja, hogy mennyivel tette élhetőbbé a bolygót.

A kezdeményezéshez sok más szervezet és több véleményvezér is csatlakozott. Bővebb információk a www.tavaszinagytakaritas.hu weboldalon találhatók a programról.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.