Tavaszi smink 5 perc alatt, így lesz gyönyörű

Most, hogy beköszöntött a jó idő, már a természetességre és vidámságra kell törekedni.

Forrás: DIETAESFITNESZ.HU2021. 04. 25. 21:14
null
SMINK TIPPEK Forrás: PIXABAY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Most, hogy beköszöntött a jó idő, már a természetességre és vidámságra kell törekedni. A következő lépésekkel alig pár perc alatt elkészítheti a tavaszi sminkjét, és ragyogva jókedvűen indulhat el otthonról. Szeretné egy kicsit felfrissíteni a megjelenését? Íme a tavaszi smink néhány alapszabálya – olvasható a Diéta és Fitnesz cikkében.

1. lépés: Üde alapozás

A tavaszi smink minimális alapozót kíván, hiszen a cél, hogy az arca üdeséget sugározzon. Ne a maszkhatásra törekedjen, használjon inkább könnyed, légies alapozót vagy színezett hidratálókrémet. Ezt egyenletesen vigye fel az arcára, felülről lefele haladva, majd következhet a fül környéke, az állcsont alatt, a nyak és a dekoltázs. Akkor ideális, ha a krém tökéletesen megegyezik a bőrszínével.

2. lépés: Ne hagyja ott a hibát!

Ha az alappal nem tud minden hibát eltüntetni, egy a bőrszínénél 1-2 árnyalattal világosabb korrektorral kenje be a szem alatti zónát, és az esetleges pattanásokat, foltokat is tüntesse el vele.

Tavaszi smink tippek
Fotó: PIXABAY

3. lépés: Szemhéjra pasztell

A pasztellszínek minden bőrtípushoz jól illenek és egy kis vidámságot kölcsönözhet vele a megjelenésének. A szeme idén lehet lila, kék vagy akár zöld, rózsaszín is. Ezekből a színekből szerezzen be legalább kétárnyalatú szemfestékeket (egy világosabbat és egy sötétebbet). A világos színnel fesse meg a szemhéj felső részét, a sötétebbet kenje a szempillák vonala mentén. A két színt satírozza össze. Végül egy sötét szemceruzával húzzon egy szép ívet a felső szempillák mentén.

Tipp: Idén bátran használhat tust is. Megint nagy divat a macskásra húzott szem.

4. lépés: Hamvas pirosítás

A tavaszi sminkelés egyik legfontosabb része, hiszen ezzel egészséges villantást ad az arcnak. Ha világos, rózsaszínes árnyalatú a bőre, használjon rózsaszín árnyalatú pirosítót. Kreol vagy sárgás árnyalatú arcbőrre bézs színt válasszon. Miközben az arcát festi, mosolyogjon egy nagyot, hogy a kidudorodó arcrészre mindenképpen kerüljön festék.

A pillákról se felejtkezzen meg. Használhat fekete, sötétbarna vagy akár sötétkék szempillaspirált is.

5. lépés: Ajkakra narancs

A smink legvégén következnek az ajkak. Ha a szemek erősen ki lettek emelve, csak egy diszkrét szájfényt kenjen fel. Ha viszont a szem visszafogott, akkor a szezonális divatnak megfelelően a rúzsok és szájfények közül a narancsos árnyalatot válassza. Használja bátran ezt a vagány színt, vidámmá teszi a napját!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.